Perkhidmatan Bantu OKU Onani
“Whitehands” baru-baru ini menjadi topik yang panas di Jepun. Perkhidmatan ini ditujukan untuk pelepasan seksual bagi penderita paralisis dan gangguan otot yang tidak dapat bermasturbasi secara normal. Ditujukan sebagai gerakan amal pada tahun 2008, perkhidmatan ini mulai merebak menjadi sukses dan memberikan layanannya di 18 kawasan di Jepun.

Salah seorang yang menggunakan perkhidmatan ialah lelaki yang berusia 40 tahun dan telah menggunakan jasa ini selama 3 tahun.Dia merasa menderita sebelum mendapatkan jasa ini dan sangat berterima kasih kerana ada jasa seperti ini untuk pelepasan seksualnya. “orang cacat memiliki dorongan yang sama dengan laki-laki lain. Saya fikir anda masih harus mencuba untuk mencari kekasih tetapi ketika itu tidak mungkin layanan perawatan seperti ini benar-benar membantu. Saya berharap masyarakat menjadi lebih memahami keperluan seksual orang cacat”

Untuk ini pesakit harus membayar ¥ 3500 selama 15 minit, ¥ 5500 untuk 30 minit dan lebih dari ¥ 10.000 selama satu jam, tarif yang sebanding dengan pelayanan kesihatan persalinan normal.

Sumber: http://pokpa.blogspot.com/2011/05/pe…#ixzz1Nc6wuxro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s